Level 1

A BODYART Basic órán a tréning hatást az erő és tudatosság, a jóga inspirálta és a terápiás gyakorlatok dinamikus és statikus végrehajtási módjainak váltakozása biztosítják! Ezzel biztosítva minden résztvevő számára az alap gyakorlatok, helyes technikai végrehajtását és nem utolsó sorban a testtudat kialakítását. Itt tanulják meg a résztvevők a koncentráció, a mozgás és légzés harmóniájának, szinergiájának jelentőségét!

Ez az óra alapja a BODYART Dynamic-nak, Stretch-nek, Flow-nak!

Ajánljuk ezt a képzést, ha már rendelkezel BODYART Basic képzéssel, de lejárt a licenced, vagy szeretnéd felfrissíteni a tudásodat.

Level 2 Advanced

Classic modulok

Új ötleteket és inspirációt keresel a BODYART óráidhoz?

A BODYART Teaching Tools workshop lehetőséget nyújt a koncepció elmélyítésére, arra, hogy fejlessze, magasabb minőségre emelje óravezetési készséged, hogy emelt szinten képviselhesd magad, mint BODYART oktató. A képzés elvégzésével/letöltésével hosszítható a licensz!

Ez alatt a két nap alatt továbbfejlesztheted képességeid, mint BODYART oktató!

Előfeltételek: Nemzetközi BODYART oktató/Level 1./

Időtartam: 2 nap

Leírás:

A BODYART Teaching Tools lehetőséget kínál arra, hogy elmélyülj a már megszerzett BODYART ismereteidben, és még jobban elmélyítsd őket, hogy új minőséget nyújtson az órákon. Hihetetlen lehetőséget kínál saját fejődésedre is.

A BODYART Teaching Tools workshop középpontjában az áll, hogy az energiafázisok mélyebb megértése és tudatossága miként adható át a szóbeli utasításokon keresztül.

A BODYART energiafázisaink 1, 2, 3 (szekvenciák) rögzített és világos sorrendűek. Fókuszunk az elme és a test funkcionális és speciális felkészítése a közelgő energiaszakra (edzés), amely nagyon eltérő lehet. Ebben a workshopban részletesebben feltárjuk a BODYART koncepció 1., 2. és 3. energiafázisának hátterét és fontosságát, valamint azt, hogy miként fejlesztheted technikádat és megtanulhatod az új variációkat, hogy magasabb szintű tudatossággal és könnyebben taníthasd óráidat.

Felfedezzük továbbá:

 •     Miért épül be a DEEPWORK (kardio egység) egy BODYART órába?
 •     Milyen a technikád?
 •     Hogyan lehet elmélyíteni a statikus gyakorlatok hatékonyságát a résztvevők számára?
 •     Hogyan tudod elérni, hogy a résztvevők a maximális erőbedobással vegyenek részt az óráidon, és ne legyenek alul vagy túlterhelve?
 •     Hogyan tanítsd a nyugalmat a BODYART óra végén, hogy résztvevőkben fenntartható maradjon ez a nyugalom a mindennapokban?
 •     Hogy dolgozz kamerával? Melyek a legfontosabb szempontok (online)?

A workshop arra helyezi a hangsúlyt, hogy hogyan kell tanítani a szóbeli útmutatásokkal egy olyan logikai forma segítségével, amely segít mélyen szabályozni az órák intenzitását, fókuszát és szintjét.

A helyi szinten végzett munka a siker kulcsa! Pontosan erről van szó: Tudni, hogy mit, mikor és miért tanítok egy adott a gyakorlatban! Lehetőség lesz felfedezni és fejleszteni saját technikád, személyes és belső hozzáállásod, valamint hitelességed, mint BODYART oktató. Ez fog megkülönböztetni Téged más edzőtől, és egy értékes befektetés, amely hozzájárul személyes fejlődésedhez egyaránt.

Tartalom: (Gyakorlat és elmélet)

 •     A masterclassok gyakorlati és elméleti fejlesztése – beleértve a technikai tréninget is
 •     Verbális BODYART tanítási technikák a különböző energiafázisokban
 •     Önképzés
 •     Technikai utasítások elmélyítése
 •     Tanítás a kamerával

 

Eredmény:

A BODYART modul fő célja, hogy világos és érthető szóbeli utasításokat adj az órán. Mondd: Néhány szóval – fejezz ki sokat! A technikával kapcsolatos visszajelzések tovább fejlesztik a BODYART Instructor verbális és vizuális oktatási technikáit.

Előnye:

az egész workshop a szóbeli utasításokra összpontosít. Ezt a megtanult logikai formulát minden BODYART órán alkalmazhatod, és nagyon hasznos a személyes fejlődésedben.

Célcsoport: MINDEN BODYART résztvevő

A BODYART Dynamic a legintenzívebb a BODYART tréningek közül! Itt válik egy “szimpla” statikus, vagy dinamikus alap BODYART pozíció egy dinamikus mozgássorrá a légzés segítségével, így a BODYART tréning új dimenziókat nyit meg mind az edző, mind a résztvevő számára!

A BODYART Dynamic egyszerre ismerteti meg milyen a pozíciók gördülékeny változtatásának varázsa, és mutatja meg saját határaink megtapasztalását. A BODYART Dynamic eszenciája és szinergiája a flow / tudatos-folyamatos/ mozgásnak,az erőnek és a légzésnek.

Az élet, az energia mindig mozgásban van. Semmi sem állandó. Ha minden egy harmonikus flow-ban van, jelentkezik a jó érzés. Hogy valósul meg mindez a BODYART órán? Erre a kérdésre ad választ ez a modul.

A BODYART Stretch egy tudatosan felépített tréning , az energetika és a légzés összhangját ötvözi a holisztikus pozíciókban! Egy olyan magasabb szintű óravezetést feltételez a tanártól, amellyel biztosítani tudja a dinamikus meditáció elérését vendégei számára! Az egyes dinamikus és statikus nyújtó gyakorlatok váltakozása és azok kombinációja biztosítja a tréning hatást a résztvevők számára!

Előfeltétel:

Nemzetközi BODYART Elite oktató és BODYART oktatók, akik fel akarnak készülni az Elite vizsgára. Minimális. 1-2 éves BODYART oktatási tapasztalat a négy klasszikus II. Szintű modul sikeres befejezéséről: Basic, Contact I., Dynamic, Flow I. és Stretch

Időtartam: 2 nap

Leírás:

Sok olyan oktató van, aki évek óta tanítja a BODYART-ot, több BODYART-modulban részt vett és jó BODYART-oktató. Ezek az oktatók szeretnének még tovább fejlődni, és fejleszteni oktatási és személyes prezentációs készségeiket, hogy még jobban kitűnjenek. De mi az a titok, ami miatt olyan egyedivé válik, mint edző? Hogyan erősítheti edzői személyiségét, önbizalmát, hozzáértését és empátiáját, hogy még sikeresebb lehessen?

Tartalom:

A BODYART Improvement Modul választ ad erre! Akár már végzett BODYART Elite oktató vagy, vagy felszeretnél készülni a BODYART Elite vizsgára (annak előfeltételeivel) a BODYART Improvement modul, rengeteg tudással és készséggel rendelkezik, amelyekre szükséged van a siker eléréséhez! A BODYART Basic, a Contact I, a Dynamic, a Flow és Stretch ismereteit felhasználva speciális verbális tanítási képességeiden, testbeszédeden, saját BODYART technikádon, hangodon, arckifejezéseden és a résztvevőkkel folytatott kommunikációdon fog dolgozni. A meglévő tanítási szokásokat (minták, kedvenc és kitöltő szavak) figyelembe véve kapsz értékelést és elemzést!

Ha még tovább szeretnél fejlődni, növelni a minőséget és sikeres Elite oktatóként dolgozni, vagy sikeres BODYART Elite vizsgát tenni, akkor ez a modul Neked szól!

Vizsgára jelentkezés feltétele: több éves BODYART oktatói tapasztalat és az alábbi LEVEL 2-es képzések sikeres elvégzése: Contact I, Dynamic, Stretch és Flow I.

Vizsga: írásbeli és gyakorlat.

A BODYART ELITE vizsgán több szemszögből értékelik a vizsgázót: az elsajátított BODYART technika, az adott óratípusnak megfelelő tanítási képességek/technika, illetve az óratartás igazodik-e az adott óratípus rendszeréhez. A vizsga értékelésénél kiemelkedő hangsúlyt kap az előbb felsoroltakon túl, hogy egy ELITE oktatónak egy széleskörű spektrumon kell tudni “bemutatni” a BODYART rendszert és saját magát, amiben megmutatkozik az oktató sokoldalúsága, személyisége amelyek szerint nemcsak garantálja, hogy a vendégei sikeresen elsajátítják, megértik az adott gyakorlatokat, és magát a BODYART -ot, hanem egy mélyebb kontextusban tudja “átadni” ennek a rendszernek a lényegét.

A sikeresen teljesített vizsgával egy professzionálisabb és magasabb szintre lép az oktató.

A BODYART Contact minden  BODYART tréner és résztvevő számára leghasznosabb ismeretanyaggal rendelkezik! Mint vendég, a Contact segítségével tud tudatosabban, koncentráltabban jelen lenni az órán, ez által töltődni, a negatív stresszt, pozitívvá transzformálni!

Mint óravezető, a Contact technikai ismerete segít irányítani a vendéget, mélyíteni pozícióját, belevezetni a résztvevőt a tudatos, koncentráltabb végrehajtásba!

Additional modulok

BODYART Energy A BODYART Energy a körülöttünk és a bennünk lévő energiákra helyezi a hangsúlyt, arra az elképzelésre, miszerint az energia állandó, és minden mindennel összefügg.

A képzés során egy új látásmódot, más irányból történő megközelítést ismerhetünk meg a BODYART rendszeren belül. Ez a fajta gondolkodásmód a csontgyógyászatra, kineziológiára és a Hagyományos Kínai Orvoslás filozófiájára épül. Az emberi energia sok mindenben megnyilvánul: a szív energiájában, a légzésben, a táplálkozásban, de a szervek izomműködésében is. Ezek a rezgések hatással vannak az elménkre, a gondolkodásunkra, a belső elválasztású szerveinkre, azok működésére, vagyis az egész testre. Hogyan tudjuk “használni” a testünket mint egy eszköz, ami összegyűjti az energiát, irányítja azt, és oldja a blokkokat?-erre a kérdésre kapunk választ a képzés során. Érvényes BODYART Basic diplomával rendelkező BODYART edzők jelentkezhetnek a képzésre.

Ez a képzés segít abban, hogy még érthetőbbek legyenek az összefüggések a test és a mozgás között. Megmutatja, hogyan lehet a testet mozgás közben még biztosabban erősíteni/“alátámasztani” vagy éppen rosszul terhelni.

Megtanulod, hogy a testünk fiziólgiája és anatómiája hogyan működik a BODYART gyakorlatokban. Ennek megértésével, elsajátításával egy minőségibb terhelést, edzést adhatsz a vendégeidnek.

A mozgásszegény életmód, a mindennapos stressz következménye, hogy a test-lélek egyensúlya felborul. Fontos, hogy ezek harmóniában legyenek egymással, hogy egy egészséges életet tudjunk élni mind fizikai és mind mentális szinten. Ez a képzés segít abban, hogy ebből a “mókuskerékből” kikerüljön a test. A fő fókusz, a testben lévő blokkok oldása, az izületi mozgás diszfunkciók megszüntetése és a helyes testtartás visszaállítása. A képzés megalkotója Ulrike Mangold és a Fabian Allmacher, akik orvosi és ortopédiai szemszögből közelítik meg a gyakorlatokat.

A képzés azoknak a BODYART Baisc oklevéllel rendelkezőknek ajánlott, akik egy professzionálisabb szinten szeretnének órát tartani. A képzés első része a “fasciákról” szól, ami testünket , a szerveket és az izmokat borítja be mint egy “háló”. Ezeket mozgással képesek vagyunk aktivizálni vagy csak a gondolatainkkal is tudjuk a feszességét pozítívan vagy negatívan befolyásolni.

A képzésen elsajátíthatod, hogy kimondottan a test myofascial részeire hogyan lehet korábban elsajátított BODYART gyakorlatokkal pozitívan hatni, illetve ugyanezzel a céllal speciális gyakorlatokat is megtanulsz. Az órádon ezzel az instruálással egy mélyebb testtudatot tudsz átadni a vendégeid felé.

A képzés másik része a Trigger Pontok megismerése. Ezeknek tudatában akár neked, akár a vendégeidnek segít, hogy egy mélyebben és finomabban tudják a pozíciókat elsajátítani. Ezzel a képzéssel egy új szinten értheted meg a BODYART yin -yang elvét.

Részvétel feltétele: basic oklevéllel rendelkező, nem kötelező, de sokat segít a BODYART Contact.

Nagyon sok olyan ember félve jön az órára, akinek van bármilyen fizikai panasza, vagy idősebb vagy csak attól fél, hogy rosszul csinálja a gyakorlatokat. Az oktató feladata, hogy mindenki számára lehetővé tegye az órán való részvételt.

A BODYART PRT annak a speciális rétegnek lett kifejlesztve, akik fizikai problémával rendelkeznek, konkrét panasza van egészen bármilyen betegségig. Speciális gyakorlatokat, korábban elsajátított pozíciók módosított változatát és új gyakorlatokat tanulsz meg a képzés során, amikkel segíted őket, hogy bekapcsolódhassanak , részt vehessenek az órán.

A BODYART tréningben, az óra minősége mindig attól függ, hogy melyik, a résztvevők képességéhez, aktuális fizikai, lelki állapotához legjobban illeszkedő tréninget választod és hogyan oktatod azokat. A különböző BODYART, Level 2-es szintű modulok elvégzése után megtörténhet, hogy egy gyakorlat hátterét rosszul ítéled meg, vagy egy nem oda illő gyakorlattal összekevered azt.

A BODYART Sructure modulja áttekintést nyújt neked és segédfonalat ad, ami végigvezet azon, amit a széleskörű és zseniális BODYART tréning közvetít, hogy mindig átlásd és tudatosan vezesd az óráidat! Az új struktúrával letisztultan, tudatosan teheted egymás után, építheted fel az órád a résztvevőknek legmegfelelőbb módon. A Modulok a BODYART quintesszenciái, amelyek számodra garantálják a sikert. Ehhez meg fogjuk mutatni neked az új és kreatív feladatvariációkat, amivel a repertoárodat tovább tudod fejleszteni, és amivel az óráidat még sokoldalúbban tudod megtartani. A BODYART Structure elkerülhetetlen modul minden BODYART oktató számára.

Új speciális gyakorlatokkal, új tanítási módszerrel ismerkedhetsz meg, amellyel egy más struktúra szerint építheted fel az órádat, illetve segítheted a vendég és saját pozícióid mélyítését. Ezzel egy új érzést, motivációt tudsz adni. A képzésen megtanulod ezt az apró”titkot”, ami ehhez szükséges.

Előfeltétel: Nemzetközi BODYART oktató

Időtartam: 2 nap

Ebben az új modulban, a BODYART Touch-ban, először is megtudhatod, hogyan lehet taktilisan/érintéssel támogatnod saját magad az edzésen. A hangsúly azon lesz, hogy miként végezhetsz el biztonságos, korrekt és hatékony képzést magának. Ennek a nagyon különleges tapintási tudásnak a művészetével, hatalmas mértékben elmélyítve saját test tudatodat. A kéz ügyes és helyes alkalmazása egy gyakorlat során magas szintű öntudathoz vezet, amelyet az edző nem érhet el könnyen, sem szóban, sem tapintással.

A második részben megtudhatod, hogyan tanítsd meg vendégeidnek, hogy hogyan alkalmazzák ezt a kiváló minőségű tudatosságot. Új módon fogják megtapasztalni a gyakorlatokat, mélyebb tudatossággal és irányítva saját tréningjüket. Ezen felül egyszerű, de hatékony rituálékkal foglalkozunk, amelyek aktiválják a test önszabályozását.

Elmélet:

A BODYART Touch által megtanult módszerek segítségével, hogyan tudják a résztvevők fejleszteni önmagukat és technikájukat. Megtanulsz olyan kézmozdulatokat és testhelyzeteket, amelyek segítenek a rossz testtartásban és javítják őket, hogy jobban bele merülhessenek a gyakorlatokba. A megszerzett tapasztalatokat a partner gyakorlatok során is alkalmazzuk.

Gyakorlat:

A tanfolyam minden napja egy átfogó BODYART Touch Masterclass-szal kezdődik (75-90 perc).

Az egyes energiafázisok gyakorlatainak részletes elméleti és gyakorlati áttekintése mellett sor kerül páros és kiscsoportos munkára a képzési nap napirendjében.

Special modulok

Szívesen tanítanál BODYART-ot gyerekeknek? Akkor ne hagyd ki a BODYARTKIDS workshopot, aminek programját Ulli Mangold állított össze. A képzés elvégzéséhez, megértéséhez elengedhetetlen, hogy az oktató nagyfokú tapasztalattal, testtudattal és jó empatikus kézséggel rendelkezzen.  A gyerekek nem “kis” felnőttek- nekik saját speciális és egyedi igényeik vannak. A BODYART KIDS program segít nekik, hogy egy egészséges és természetes egyensúly alakuljon ki a test és a tudat között a saját szintjüknek megfelelően. Integrációs technikákat, aktív játékokat alkalmazva tanulják meg a BODYART pozíciókat és a testtudatot. 6-11 éves kor és 12-14 éves kor közötti gyerekekre lett kialakítva ez a program.

Képzés szintje: Level 2 haladó

Előképzettség: BODYART Basic diplomával rendelkezőknek

A senior és az idős korosztály, speciális bánásmódot és oktatási módot igényel, amely alól a BODYART tréning sem kivétel.

Ebben a modulban arról van szó, hogyan és milyen módon adjunk ennek a korcsoportnak tréning hatást.

Ez a modul két részre van felosztva, melyek azt tanítják meg Neked, hogy Te, mint BODYART Instruktor, hogyan tudod végigkísérni útjukon a leendő anyukákat a BODYART Training-gel.

BODYART prenatal (szülés előtt)

A terhesség egy rendkívüli időszak, tele tapasztalásokkal és alkalmazkodással. Megváltozik a test, a lélek. Ez a speciálisan megtervezett BODYART Training segít az érintett vendégeidnek, hogy a terhesség ideje alatt is egészségesek és fitek maradjanak, segít megérezni a test változásait, az új test érzését és segíti a légzést, hogy kismamák a terhességet pihenten és nyugodtan élvezhessék.

BODYART postnatal (szülés után)

Nos, itt a baba és a friss anyuka (6-8 hét után) arra gondol, hogy hatékony BODYART gyakorlatokkal gyorsan és a test aktuális állapotának figyelembevételével ne csak az eredeti alakját nyerje vissza, hanem energiáját és erejét is, hogy szoptatni, cipelni tudja a babát és még sorolhatnánk….

Az oktatott témák:

segíteni, hogy a kismama minél tovább “mozgásban” maradjon, energiát és erőt gyűjtsön

feszültséget oldani

helyes testtartást befolyásolni/ megtartani

érzékelést elősegíteni (nem csak a medencefenéken)

a testet finoman erősíteni és mobilizálni

hátpanaszokat megelőzni

A BODYART pre- and postnatal modul megadja Neked, mint BODYART Instruktornak az ideális tréningkoncepciót, hogy megfelelően tudj segíteni a terhesség alatt és utána. Megtanulsz bizonyos BODYART gyakorlatokat, melyek a terhességhez igazodnak,és olyan hatékony gyakorlatokat, melyek a szülés után segítenek az újrafelépülés folyamatában és az erő visszaszerzésében, úgy hogy vendégeid újra fittnek és életerősnek érezzék magukat.

Előfeltétel: Nemzetközi BODYART oktató

Időtartam: 2 nap

Leírás:

Robert Steinbacher és Janni Giannikakis által a BAX (= BODYART Xtreme) fejlesztése 2015-ben új irányt jelzett a fitnesziparban, és ötletes, sok oktató igényeihez igazított edzéskoncepciót nyújtott be.

Az edzés intenzív megközelítése a testedzés két fontos elemét hozta össze – az izomzat koncentrikus és excentrikus irányítását, beleértve a fasciás struktúrát is. A holisztikus teljesítményképzési koncepció kidolgozása sikeres volt, de a fejlesztés nem állt itt meg. A folyamatos elemzés azt mutatta, hogy sokkal több változtatható és javítható az idegsejtek területén. A BODYART Xross segítségével a BAX tréninget egy másik dimenzióba emeltük.

A BODYART Xross bármely nyitott gondolkodású sportrajongót magával ragadhat, és erősségétől és rugalmasságától függetlenül javíthatja fizikai és szellemi szintjét. A BODYART Xross filozófiája a hatékonyság és a tudatosság rövid időn belüli ötvözése. Egyrészt tökéletes versenyegyensúly-edzés minden versenyző sportoló számára, másrészt ideális belépési pont a teljesítmény-edzéshez minden szabadidős sportoló számára.

Mit jelent pontosan? Yang az erőt vagy a teljesítményt és a KÜLSŐ (kifelé) edzést jelenti. Yin az INTERNAL kifejezést jelenti, és magában foglalja a myofascialis edzést és az izomzat extenziós munkáját (erő a hosszban).

A BODYART Xross áthidalja a szakadékot a fizikai edzés és a pszichés stressz határai között. A légzés (és ezáltal annak fontossága) kerül előtérbe, és ezáltal megnő a fizikai és szellemi teljesítmény vagy az általános teljesítmény szinergiája.

A gyakorlatok módszertana és kifinomult felépítése miatt az idegsejtekben könnyebben tárolhatók az új mozgásminták, és új mozgásimpulzusok hozhatók létre.

Tartalom:

(Gyakorlat és elmélet)

 •     Két mesterclass
 •     Ismerteti a BODYART Xross óra felépítését (bemelegítési fázis, yang fázis, átmeneti fázis, yin fázis, helyreállítási fázis)
 •     Új gyakorlatok az egyes fázisokhoz
 •     A myofascialis vonalak magyarázata és megértése
 •     Speciális szóbeli oktatás a tanításhoz
 •     A különböző BODYART Xross órák felépítése
 •     Intenzív személyi edzés

 

Előny:

A BODYART Xross lehetővé teszi, hogy még több, különböző edzésszintű résztvevőt integrálj az órán, amely ideális csoportos fitnesz programként vagy edzésként.

Célcsoport:

Minden olyan oktató, aki hatékonyságot és tudatosságot akar behozni az óráiba, és egy órán kívánja egyesíteni a tartósság, a mobilitás és a fascia aktív irányításának összetevőit.

Level 3

Professional modulok

A BODYART Flow II. modul a BODYART Flow I. ismeretanyagára épül. A tanfolyam fő fókusza a gyakorlat végrehajtáson, BODYART Flow óra felépítésén és saját technikai fejlesztésen van.

A BODYART Xross Xtend lehetőséget ad az oktatóknak arra, hogy kiterjesszék a BODYART Xross oktatói képzésüket új gyakorlatokkal az Xross minden szakaszához. Összpontosítunk az új gyakorlatok megtanításának képességeire, és megvizsgáljuk, hogyan lehet őket új variációkban összeállítani, hogy a lehető legnagyobb hatást érhessék el az óráikon. A Yin fázisban figyelmünket az egyes ízületek mobilitására fogjuk fordítani, hogy elmélyítsük az ízületek mobilitásának megértését, és megadjuk azokat az eszközöket, amelyek támogatják és testre szabják az edzés, kifejezetten egy adott csoport számára.

Emeld edzésed a következő szintre a BODYART Xross Xtend segítségével!

Előfeltételek:

 • Már sikeresen elvégzett BAX vagy BODYART Xross oktatás
 • Érdeklődés az orvosi összefüggések iránt
 • Elméletben és gyakorlatban összpontosított munkára való hajlam
 • fizikai és mentális fitness

Időtartam: Összesen 2 nap