PRANA (Robert Steinbacher)

2024 November 9-10

50800 Ft149000 Ft

N/A SKU::

A PRANA egyike Robert két legújabb fejlesztésének. Megtanítja, hogyan építhetijük újjá a test energiarendszerét a koncentrált légzés és mozgás kombinációjával. A PRANA a harcművészetekből, a jógaterápiából, a BODYART-ból, a táncból és a chi-mozgásokból származó különféle koncepciókon és technikákon alapul. A mozgásokat a világ minden tájáról érkező profi sportolókkal, táncosokkal és oktatókkal együttműködve fejlesztették ki. A PRANA vezérelve, hogy hagyjuk, hogy a légzés végezze a munkát.

Category:

Leírás

Minden mozgásformának van egy meghatározó fókusza, amelynek fizikai vonatkozáson túl mentális érintettséggel is bír. A korábbi, „csak a külsőnk fontos” című időszakot felváltotta a belső állapotunk egészségének létjogosultsága! A mozgás érzelmi aspektusa többnyire másodlagos, vagy említésre sem méltó címkét kapott, és ha nincs gond az egészséggel, ” jól nézünk ki”, akkor minden rendben van…gondoltuk korábban!

Mára ez a tézis egy új szegmenset nyitott a mozgás világában /és direkt nem használom a fitnesz ipar kifejezést, mert számomra a mozgás NEM iparág része, hanem az élet nélkülözhetetlen területe!/

30 év után, Robert Steinbacher rájött, hogy egy külsőleg vezérelt iparágban emberek többsége az edzést csak szociális kapcsolódásként, rövid, gyorshatású formaként művelik. Az érzelmek, mint fő irányadók egy mozgásforma kiválasztásában és annak rendszeres végzésében, nem motiváló erő!

Abban az évben, amikor Robert létrehozta az inZENtive-t, egy platform, ahol Robert érzelmi-gondolati elvei kerülnek egy mozgáscsokorba, legyen az tánc, intenzív kardió edzés, Küzdősport, jóga, qi mozgás, BODYART, DEEPWORK, stb… Itt ismerkedhet meg bárki a korábban felsorolt mozgásformák jeles képviselőivel a világ minden tájáról. Nagy örömömre szolgál, hogy én is ennek a
csapatnak a tagja vagyok!

Ha van Yin, van Yang az életben, és Robert ebben a szemléletben tervezte meg az inZENtive-t, akkor az edzés lényege a holisztikus mozgásszemlélet, így a mozgás is egy állandó változás alapját kell szolgálja. A mindennapjaink 100%át az érzelmeink határozzák meg! Gyógyítanak és betegítenek meg.

Ha ez így van. már pedig így van, akkor a mozgásnak a érzelmi aspektusait figyelembe véve gyógyhatásúvá kell váljon.

Ez az utóbbi gondolat adta Robertnek és Andrei Chirila-nak az ötletet, a PRANA megalkotásához! A PRANA egyfajta művészi átmenet a harcművészet, a Qi mozgás, a mobilizációs gyakorlatokban. Mindezek a légzésen alapulnak, természetes áramlás és szerves egyensúly a fizikai test és a nem fizikai /energetikai/ test fókusza között. Híd épült a BODYART-tól a jógáig, a tánctól a harcművészetig és a  fitnesztől a Keleti mozgástechnikák között.

Ezenkívül az inZENtive edzések alapja a 365′ nevű tanítási módszer. Egy teljes testes edzés, 3 körben, 6 gyakorlattal és 5 légvétel egy- egy gyakorlat alatt. A PRANA is a 365′ módszerén alapul. A légzés a PRANA vezető aspektusa, és minden PRANA gyakorlat a Yin -Yangot szabályszerűségét, a HKO (Hagyományos Kínai Orvoslás) elvét és az 5 fázis elméletét követi. Ez a szinergia segíti a PRANA mozgásformával az érzelmi elengedést, egy légző-mozgás gyógyító hatásának kiváltását!

Szövegforrás: Jegyzet-PRANA by Robert Steinbacher- Anrei Chirila